Ai grijă de copilul tău - pericolele din mediul online

pericolele din mediul online Oct 04, 2020
pericolele din mediul online

Internetul poate fi un mediu periculos pentru oricine, dar copiii sunt cei mai vulnerabli. Cei mici petrec foarte mult timp în fața calculatorului sau a tabletei. Copiii noștri sunt predispuși la diferite pericole atunci când  navighează pe Internet.  Protejarea copiilor de pericolele din mediul online este un subiect foarte important pentru părinții, deoarece Internetul este o parte importantă din viața noastră.

În acest articol vom enumera câteva modalități prin care putem avea grijă de copilului nostru, lăsându-i în același timp la dispoziție instrumentele necesare pentru dezvoltarea lui.

  1. Informează-te

Aproape toți părinții din ziua de azi sunt în urma copiilor atunci când vine vorba de tehnologie. Copiii au acces la foarte multe opțiuni din mediul online. Ei pot descărca muzica legal/ilegal, pot posta informații despre ei pe diferite site-uri sau pot conversa cu diverse persoane necunoscute. Ești părinte. Este datoria ta să te informezi despre ce poate face copilul tău când se află în fața calculatorului/ a tabletei.

  1. Alege un loc potrivit

Copiii nu ar trebui să aibă acces la Internet atunci când sunt singuri. Aceștia sunt foarte curioși iar tentațiile sunt prea mari. Calculatorul trebuie așezat într-un loc în care cei mici pot fi monitorizați ușor de către părinți. De exemplu, poate fi dispus în living, cu monitorul către intrare, pentru a putea fi urmăriți din când în când.

  1. Discută cu copilul tău

Există nenumărate articole pe Internet despre oameni care au fost abuzați/ înșelați online. Pentru a crește nivelul de responsabilitate al copilului tău, poți oricând să-i trimiți un link către aceste articole. Astfel va înțelege pericolele din mediul online la care este expus. În plus, este recomandat să ai și conversații față în față cu el. Spune-i ceea ce te îngrijorează și asigură-te că te înțelege.

  1. Protejează-i informațiile

Explică-i copilului tău că informațiile pe care le postează online rămân acolo, indiferent dacă profilul lui este public sau privat.  Copiii au tendința să distribuie foarte multe informații despre ei și despre familiile lor. Părinții trebuie să pună accentul pe informarea copiilor cu privire la acest aspect. Există o mulțime de prădători in mediulnline. Aceștia se folosesc de informațiile descoperite pe rețelele de socializare pentru a comite numeroase fraude. Ai grijă să nu-i oferi copilului prea multe informații personale (de exemplu conturile bancare,  date de autentificare, adrese etc.).

  1. Folosește un software adecvat

Utilizarea unui program de control parental este crucială. Este imposibil să stai lângă copilul tău de fiecare dată când folosește Internetul. O aplicație de acest gen analizează și înregistrează traficul de date online. În plus, limitează timpul petrecut de copilul tău pe anumite site-uri și-i blochează acestuia accesul pe anumite rețele.

Dacă ai găsit aceste sfaturi ca fiind folositoare, urmărește-ne în continuare. Vom posta mai multe informații despre vulnerabilitățile la care este dispus copilul tău atunci când navighează pe Internet.

Care este sfatul tău pentru părinții care citesc acest articol?

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜