De ce să nu postezi online despre copilul tău

oversharing postari pe internet sfaturi Nov 05, 2020
De ce să nu postezi online despre copilul tău

Foarte mulți părinți publică postări, fotografii sau videoclipuri cu copiii lor pe Internet. Astfel își exprimă mândria și rămân conectați online cu rudele lor. Site-urile de socializare mai au un beneficiu: părinții pot căuta și da sfaturi și se pot identifica cu o comunitate. Pentru părinții care citesc acest articol - înțeleg dorința de a distribui experiențele creșterii unui copil!

Dar nu cumva ce e prea mult strică? Nu cumva ne punem copiii în pericol, postându-le întreaga viață pe Internet? În acest articol vom detalia câteva motive pentru care postarea exagerată poate face mai mult rău decât bine copilului nostru.

 

Postările de pe rețelele de socializare pot invada spațiul intim al copilului tău

În vreme ce copiii mici nu pot avea o părere despre postările tale, alte persoane pot avea. Copiii încep să-și formeze o idee despre cum sunt percepuți de ceilalți în jurul vârstei de 5 ani. Intimitatea lor începe să fie o îngrijorare. Pot începe să se simtă jenați de imaginile pe care părinții lor le-au publicat de-a lungul timpului. Asta se întâmplă mai ales când vine vorba despre imagini amuzante cu ei sau mici povestioare din copilărie.

 

Distribuirea online a conținutului neadecvat poate de asemenea să facă un copil să simtă că nu are control asupra imaginii lui. Copiii nu au de obicei oportunitatea să conteste deciziile luate de părinți. Asta se întâmplă și în cazul postărilor. De exemplu, unii părinți îi îmbracă pe cei mici în tricouri cu diferite sloganuri politice/idealiste. Cum se vor simți acești copii când peste zece ani vor vedea o fotografie de genul postată pe Facebook? Știind că au fost folosiți de părinții lor, cum îi vor privi pe aceștia? Când cresc, ei vor vedea că spațiul intim le-a fost invadat de către părinții lor.

 

Postările pot fi folosite împotriva copilului tău

Ar trebui să consideri modul în care alții reacționează la ceea ce distribui despre cel mic. Indiferent dacă fetiței sau băiețelului tău le pasă sau nu despre postări, alții pot folosi informația pentru a se amuza. De exemplu, o fotografie pe care tu o consideri amuzantă poate fi văzută de cineva cu intenții rele. Astfel, copilul tău poate fi subiectul glumelor și nu știm niciodată cum reacționează cei mici la batjocură.

 

Internetul stochează tot

Este dificil, poate chiar imposibil să controlezi tot ce postezi pe Internet. Nu poți preveni faptul că o persoană poate face un screenshot postărilor tale. Aceste screenshoturi sunt deseori împrăștiate de persoane rău-întenționate peste tot în mediul online. Asta se poate întâmpla chiar dacă ștergi postarea după o anumită perioadă. De asemenea, imaignile rămân cu siguranță stocate pe serverele site-urilor de socializare. În concluzie, nicio postare nu este trecută cu vederea atunci când vorbim despre păstrarea existenței acesteia.

 

Distribuirea poate atrage oameni periculoși

Este foarte ușor să uităm că site-urile social media sunt pline de informații personale. Unde locuim, câți copii avem, unde merg aceștia la școală și unde se joacă de obicei. Nu toate persoanele de pe internet au intenții bune și noi, ca părinți, trebuie să conștientizăm acest lucru. Postările în care sunt regăsite locații pot fi văzute de agresori. Asta ne pune copilul în mare pericol. Ai grijă ce poze postezi și din ce locuri.

 

Ca și concluzie, este foarte dificil să nu mai postăm fotografii cu copiii noștri. Acest lucru ne dă o satisfacție foarte mare. Totuși, trebuie să ne gândim de mai multe ori înainte să o facem, întruDe ce să nu postezi online despre copilul tăucât poate deveni periculos pentru cei mici.

 

Citește și acest articol: Agresivitatea pe Internet

Ce sfat le-ai da părinților care citesc acest articol?

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜