Oversharing-ul - Periculos pentru copilul tău?

oversharing sfaturi Oct 15, 2020
Oversharing-ul - Periculos pentru copilul tău? Save

Oversharing-ul se referă la distribuirea excesivă  de conținut pe rețelele de socializare de către părinți. Aceste poze și videoclipuri cu cel mic pot foarte ușor să influențeze negativ viața acestuia. Oversharing-ul are, astfel, ca rezultat distrugerea intimității copilului tău.


Prietenii tăi de pe Facebook nu sunt atât de interesați de copilul tău

Sună puțin cam aspru, dar aceasta este realitatea. Toate dorințele copilului și toate rezultatele acestuia nu trebuie distribuite tuturor pe rețelele de socializare. Protejează-ți copilul. Permite-i să aibă o identitate socială creată de el însuși, nu una făcută de tine prin postări zilnice despre acesta.


Aceste lucruri nu dispar niciodată

Un motiv pentru care părinții nu se gândesc de două ori înainte să distribuie despre copiii lor este credința că au contul privat. Acest lucru este parțial adevărat. Conținutul distribuit este văzut doar de către "prieteni". Totuși, cine nu are cel puțin câteva persoane necunoscute în lista de prieteni?

În plus, trăind în era tehnologiei, lucrurile postate pe Internet pot fi ușor stocate pentru a fi folosite în diferite scopuri. De exemplu, peste zece ani marile companii ca Google și Facebook se vor putea folosi de ce postezi despre copilul tău pentru publicitate.

 

Pe Internet există nenumărați prădători

Chiar dacă site-urile de socializare nu reprezintă un pericol în sine, există foarte multe persoane rău intenționate care se folosesc de acestea. Ei îți pot fura ție și copilului tău:

  • identitatea
  • datele personale
  • fotografiile
  • securitatea

Crimele digitale, precum "răpirea digitală", devin din ce în ce mai comune. Vorbim de răpire digitală atunci când fotografii ale copiilor sunt furate și postate din nou de către alți oameni.


Nu ai consimțământul copilului!

Toate informațiile postate pe Internet au șansa să-i compromită viitorul copilului tău. Acest lucru se întâmplă, în principiu, prin crearea unei imagini false pe rețelele de socializare. Și toate acestea se întâmplă fără ca el să aibă habar. Deja marile companii își fac o imagine de pe Internet despre cei care vor să se angajeze. Le verifică profilele și astfel se decid dacă sunt sau nu potriviți pentru post. În viitor aceste proceduri se vor folosi la o scară mult mai largă.

Să luăm un exemplu. Acum postezi o poză cu copilul tău jumătate dezbrăcat, în baie. Peste 20 de ani acesta va dori să se angajeze. Firma respectivă îi va face profilul pe baza postărilor de pe rețelele de socializare. Cum va reacționa firma la poza respectivă?


Concluzia - postează mai puțin sau deloc

Deși simți nevoia să arăți tuturor cât de bun este copilul tău, încearcă să postezi mai rar pe rețelele de socializare. În timp, aceste postări pot fi foarte dăunătoare vieții sociale a copilului tău. Pune-ți următoarele întrebări:

  1. De ce postez pe Internet întreaga viață a copilului meu?
  2. Când va crește, copilul meu va fi de acord cu ce postez acum?
  3. M-am gândit vreodată la intimitatea lui?
  4. Sunt un exemplu bun pentru el?

Dacă aceste întrebări ți-au dat de gândit, înseamnă că este timpul pentru o schimbare. Ai grijă de copilul tău!

Care este sfatul tău pentru părinții care citesc acest articol?

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜