TOP 6 Activități interactive pe internet pentru copii

activitati pe internet copiii și internetul sfaturi Dec 06, 2020
activitati interactive pe internet

Trăim în era tehnologiei. În plus, datorită pandemiei, sunt șanse mari să petrecem din ce în ce mai mult timp alături de cei mici, acasă. Cum putem beneficia de timpul liber, aducând o tentă educațională în folosirea internetului?
Cu siguranță te-ai gândit că cel mic stă prea mult pe internet. Dar te-ai întrebat vreodată cum să faci ca acel timp petrecut online să fie și benefic?

Ei bine, noi ți-am pregătit câteva site-uri cu activități interactive pentru cei mici. Ele îl vor ajuta să-și dezvolte abilitățile artistice, să învețe lucruri noi și să se distreze.

 

1.   Sesame Street

Copiii mici vor adora Sesame Street. Vor găsi aici o mulțime de videoclipuri și jocuri cu păpușile lor favorite. Am aruncat o privire pe site și ce mi s-a părut important a fost faptul că sunt foarte multe joculețe educative. Pentru copiii de grădiniță vor fi foarte interesante și-i vor ajuta să petreacă timp în fața calculatorului învățând lucruri noi.

 

2.   Coolmath

Coolmath se autodescrie ca fiind “parcul de distracții al matematicii’’. Copiii se pot juca jocuri de matematică online, care-i vor ajuta cu operațiile de adunare, scădere, înmulțire și împărțire. CoolMath.com este recomandat pentru copiii de peste 13 ani, dar site-ul geamăn CoolMath4Kids.com poate fi folosit de copiii cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani.

 

3.   National Geographic Kids

Cu toții știm de programul tv National Geographic. Recent a fost introdusă pe internet versiunea interactivă, pentru copii. Aici cei mici vor descoperi videoclipuri interesante cu animale, natura, pot învăța despre alte culturi și pot privi experimente științifice. Este, în sine, un site pentru cei mai curioși. În plus, pe Kids.NationalGeographic.com există și o secțiune pentru preșcolari.

 

 

4.   Exploratorium

Este destul de greu să nu introducem pe listă și acest site de știință. Exploratorium îi învață pe micii exploratori despre principiile științei în moduri interactive și amuzante. Printre activitățile de pe site regăsim explorarea planetelor, a fundului oceanelor, a galaxiilor. Pe lângă acestea, cei mici pot învăța despre grădinărit, animale, plante și celule.

 

5.   Learning Games for Kids

Da, numele spune tot. Learning Games for Kids conține zeci de jocuri care-i învață pe cei mici despre orice. Cuvinte, socializare, știință, arte, vocabular, literatură... absolut orice. Dacă vrei ca cel mic să se distreze învățând ceva, Learning Games for Kids este site-ul ideal.

 

6.   Didactic.ro

Nu puteam să nu includ și un site românesc pe listă. Am zis să las ce e mai bun pentru final. Pe platforma didactic.ro poți găsi materiale didactice pentru toate vârstele. În plus, acestea sunt deseori avizate de Ministerul Educației. Asta aduce un plus de încredere pentru părinți și pentru copii. De asemenea, pe site sunt postate cele mai noi știri privind școala în general, deci copiii noștri pot fi mereu informați.

 

Aceasta a fost lista mea de site-uri educaționale. Pe care dintre ele îl vei încerca pentru binele copilului tău?

De asemenea, mai știi și alte site-uri de acest gen? Împărtășește-le cu noi și scrie un comentariu mai jos.

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜