Virus în aplicația de calendar iPhone. Ce este și cum scap de el?

virus calendar iphone virus iphone Feb 13, 2021
Virus în aplicația de calendar iPhone.

Copiii noștri stau foarte mult pe telefon. Este foarte ușor pentru ei să descarce un virus, deoarece sunt extrem de neatenți. Mai nou avem un virus care intră în aplicația de calendar de pe Iphone și o umple de mesaje enervante care duc către site-uri periculoase. În continuare te vom învăța cum să eviți acest virus periculos și cum să scapi de el.

virus-calendar-iphone

Ce este acest virus?

Virusul acesta care atacă telefonul tău iPhone-ul este un virus de tip spam care adaugă mesaje și evenimente în calendar fără aprobarea utilizatorului. Ca rezultat, victima primește notificări pentru evenimente care conțin link-uri către site-uri foarte periculoase. Cei din spatele virusului încep să-ți umple telefonul după ce-ți află adresa de mail conectată la calendar.

Vestea bună este că telefonul tău nu a fost hackuit dacă vezi aceste mesaje suspicioase în calendar. Ele apar deoarece virusul folosește tactici prin care să acceseze calendarul tău, fără să obțină alte informații personale. Totuși, link-urile care apar în notificări sunt adevăratul pericol și în niciun caz nu trebuie să apeși pe ele!

 

De unde l-am luat?

Utilizatorii au constatat că acest virus a fost contactat după ce copiii lor au apăsat pe reclame de pe site-uri nesecurizate, încercând să le închidă.

De obicei, este vorba despre site-uri de filme sau de desene animate pentru cei mici. De aceea, pentru a evita astfel de situații, recomand utilizarea aplicațiilor de încredere care conțin programe pentru cei mici. Deși este nevoie de un abonament, câțiva lei pe lună îți pot salva telefonul, tableta și toate datele importante de pe aceste device-uri. Mai presus de orice, vei salva timp!

 

Cum îmi dau seama că este vorba despre acest virus?

Foarte simplu. Dacă următoarele titluri de evenimente apar în calendarul tău de pe Iphone, atunci vorbim despre același virus:

 

  • Click now to Secure your Iphone
  • Kate Sent You 5 Pictures
  • Hackers might try to take control over your Iphone! Click now to stay protected
  • Your Iphone Has Been Hacked
  • Your Iphone Might Be Exposed to Viruses!

 

Aceste evenimente au ca scop atragerea atenției tale asupra securității telefonului tău. Utilizatorii au observat că site-urile cele mai frecvente către care duc aceste evenimente sunt urgent-notice[.]com, fd5[.]info, rb-buy-shop[.]com, important-notices[.]com.

Bineînțeles, nu trebuie să apeși pe aceste link-uri. Ele te pot direcționa către site-uri nesecurizate. Acestea pot să afle detalii personale, precum conturile bancare sincronizate pe telefon. Poți pierde foarte mulți bani contactând acești viruși.

 

Telefonul meu este infectat cu acest virus. Cum scap de el?

Pentru a scăpa de notificări și de mesajele din aplicația de calendar trebuie să ștergi conturile false din calendar. Mai jos ai pașii care trebuie urmați pe iPhone-urile care rulează ultimele versiuni de iOS.

 

  1. Deschide aplicația Calendar
  2. Apasă pe Calendare ( din josul paginii )
  3. Ar trebui acum să vezi o listă ce conține mai multe calendare suspicioase. Pentru a șterge unul din aceste calendare, apasă pe cercul din dreapta ce conține litera i.
    Selectează apoi "Șterge calendar" și apoi din nou "Șterge calendar" din josul paginii pentru confirmare.
  4. Urmează pasul 3 pentru fiecare dintre calendarele care au apărut fără voia ta.

 

În funcție de versiunea de iOS pe care rulează Iphone-ul tău, meniurile pot fi ușor diferite. Este important să ajungi în locul din care poți șterge conturile pe care nu le-ai introdus tu pe dispozitiv. De acolo ștergerea acestora este foarte simplă.

Ca metodă de prevenire, este important să știm ce fac copiii noștri pe  telefon cât timp nu-i putem supraveghea. Virușii sunt peste tot pe internet, iar cei mici pot fi foarte vulnerabili, fiind la vârsta infinitelor curiozități.

Site-urile preferate de hackeri pentru a-și amplasa virușii sunt cele cu conținut audio-video ( filme, desene animate, documentare etc. ). Atâta timp cât evităm traficul pe site-urile nesecurizate suntem cât de cât în siguranță în timpul navigării pe internet.

 

Cu speranța că acest articol ți-a fost util, îți recomandăm să-i dai un SHARE în rețele tale de socializare. Poate cineva are nevoie chiar acum de această informație.

Dacă totuși întâmpini probleme generate de acest virus, nu ezita să lași un comentariu mai jos.

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜