Cele mai bune aplicații educaționale pentru Android

aplicatii educationale pentru android copiii și internetul Nov 14, 2020
Cele mai bune aplicații educaționale pentru Android

Tehnologia  mobilă este un lucru extraordinar. Aceasta reprezintă una dintre cele mai revoluționare unelte care ne ajută să progresăm în foarte multe domenii. Poți folosi smartphone-ul sau tableta pentru a învăța o groază de lucruri noi.

Pe internet găsim o gamă foarte variată de conținut educațional. Oricând dorești poți învăța lucruri de bază, precum matematică sau istorie, sau chestii avansate de specialitate, precum programare sau design grafic. Posibilitățile sunt nelimitate. Iată cele mai bune aplicații educaționale pentru Android!

 

  1. EdX

EdX este una dintre cele mai importante aplicații de educație. În loc să ofere cursuri făcute de anumiți oameni, ea pune la dispoziție cursuri de nivel liceu. Totuși, nu vei putea obține o diplomă parcurgându-le. Oricum, important este faptul că pune la dispoziție module de istorie, psihologie, statistică, nutriție și lista poate continua. Toate acestea GRATUIT. Oricine dorește să-și lărgească spectrul de cunoștințe trebuie să încerce această aplicație.

 

  1. Khan Academy

Această platformă de educație este specială prin faptul că are un program special dedicat copiilor. Aceștia pot accesa lecții specifice vârstei lor. În același timp, aplicația oferă suporturi de curs, cursuri și lecții și celor mai mari. Modulele de istorie, economie, programare și fizică sunt doar câteva dintre opțiunile disponibile în aplicație. Și să nu uităm de un aspect extrem de important: toate aceste opțiuni sunt absolut gratuite.

 

  1. MyScript Calculator 2

Dacă ai nevoie de puțin ajutor la matematică, această aplicație este ideală pentru tine. Poți introduce o problemă matematică cu ajutorul unui creion stylus sau o poți desena cu degetul pe ecran. Aplicația rezolvă acea problemă și-ți arată fiecare pas. Din punct de vedere vizual, aplicația are de la mine un zece curat. Include operatori standard de algebră, precum plus și minus. Este recomandată în special copiilor din școala generală, deoarece îi ajută să rezolve problemele interactiv. Costul aplicației este de 3$, adică puțin peste 12 lei, preț foarte bun pentru ceea ce oferă.

 

  1. Socratic

Socratic este o aplicație concepută de Google, cu un  potențial educațional uriaș. Cu ajutorul acesteia poți fotografia diverse lucruri, probleme sau întrebări. Posibilitățile sunt nelimitate. Aplicația încearcă apoi să-ți dea informații despre ce ai fotografiat, poate rezolva o formulă matematică sau îți poate răspunde la întrebarea de istorie. În plus, aplicația este gratuită, fără reclame. Recomand această aplicație tuturor curioșilor, dar mai ales copiilor mai mici. Putem astfel să-i facem să folosească telefonul și într-un scop educațional și creativ.

 

  1. YouTube Kids

Cum putea să lipsească cea mai importantă platformă de educație din lume de pe această listă? Aici poți găsi tutoriale pentru absolut orice. De la schimbatul uleiului la mașină, la tutoriale care te ajută să înveți să cânți la un instrument muzical, orice este pe YouTube Kids. Majoritatea canalelor de YouTube nu au conținut sub formă de curs, dar de obicei ai nevoie de un tutorial sau două pentru a afla ce ai nevoie.

 

Dacă vrei tot ce e mai bun pentru copilul tău, recomandarea noastră este să introduci aceste aplicații în viața lui. Îl vor ajuta să progreseze mai ușor la școală și să învețe lucruri noi și interesante.

Citește și acest articol: Top 5 aplicații de control parental

 

Care crezi că e cea mai bună aplicație educațională pentru cei mici?

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜