Concediul cu copiii în mașină: 10 sfaturi practice pentru o călătorie liniștită și sigură

activități în mașină alimentație sănătoasă la drum concediu cu familia confort în călătorie copii în mașină călătorie cu copii drum lung cu mașina rău de mișcare sfaturi pentru călătorie siguranța în mașină Jun 05, 2023

Dragă mamă, dacă și tu ești ca mine, știi că planificarea unei călătorii în concediu cu copilul nu este mereu ușoară. Călătoriile cu mașina pot fi o experiență plină de aventură și entuziasm, dar pot aduce și provocări când sunt implicați copiii. Eu știu, am fost acolo și am învățat pe parcurs. Sunt aici pentru a-ți împărtăși câteva dintre învățăturile mele. Așa că, ia-ți o ceașcă de ceai și hai să discutăm despre top 10 sfaturi pentru a gestiona plecarea cu mașina în concediu.

 

1. Pregătirea

Înainte de toate, pregătirea este esențială. Îți aduci aminte când erai copil și mama îți pregătea cu mare grijă sandvișul pentru școală? Ei bine, acum, este vorba de o călătorie mai lungă, nu doar de o zi la școală. Documentele necesare, rezervările, detaliile călătoriei - toate acestea trebuie planificate cu grijă. Asigură-te că și mașina este pregătită pentru călătoria lungă și toate actele sunt ok (verificarea tehnică, ITP, Asigurarea mașinii, etc). Așa cum te-ai asigura că sandvișul este bine împachetat pentru școală, trebuie să te asiguri că mașina este gata pentru călătoria lungă - anvelopele, nivelul de ulei, frânele, tot ce ține de aspectul tehnic.

 

2. Împachetarea eficientă

La fel ca și atunci când împachetezi geanta copilului pentru o zi la grădiniță sau școală, împachetarea eficientă este o altă lecție valoroasă pe care am învățat-o. De la haine la cărți, jucării și obiecte care să-i țină ocupați pe cei mici în timpul călătoriei, trebuie să fii sigură că ai tot ce îți trebuie. Încearcă să împachetezi strictul necesar, dar nu uita de trusa de prim ajutor și de obiectele de care copilul tău ar putea avea nevoie pentru a se simți confortabil.

 

 

3. Jocuri și activități

Știi deja că copiii se pot plictisi repede, așa că am învățat că este important să am jocuri și activități pregătite. De la "Îmi spui și eu îți spun" sau "Cine vede mai multe mașini roșii" până la jocuri care să stimuleze creativitatea și imaginația lor, există multe modalități de a-i distra. Dacă ai nevoie de mai multe idei, te îndemn să consulți și articolul 20 de idei de Jocuri pentru Călătorii lungi cu mașina sau avionul pe care l-am scris fix pe acest subiect și vin cu multe idei către tine.

 

4. Pauze regulate

Călătoria cu mașina poate fi obositoare atât pentru noi, adulții, cât și pentru copii. Un alt sfat pe care vreau să ți-l dau este că pauzele regulate sunt vitale. Acestea sunt momente perfecte pentru a ne întinde, a lua o gustare și a ne reîmprospăta mintea și corpul. Ca să nu mai amintesc și de mersul la toaletă. Faceți aceste pauze în siguranță, fără a avea opriri pe banda de urgență pe autostradă sau în alte locuri periculoase. Conduita preventivă vă va duce cu bine la destinație.

 

5. Confortul în mașină

O altă lecție importantă pe care am învățat-o este să mă asigur că mașina este confortabilă pentru întreaga durată a călătoriei. În funcție de vârsta copilului, va fi nevoie de un scaun special adaptat. Asigură-te că faci teste înainte de o călătorie lungă și nu schimba scaunul copilului cu un alt model fix în ziua deplasării. Este important să te asiguri din timp că totul este ok și că nu aduci schimbări în ultima clipă. 

6. Alimentația sănătoasă

Alimentația este esențială în timpul călătoriilor. Când copilul tău îți spune că i s-a făcut foame, este important să ai la îndemână gustări sănătoase și hidratare adecvată. Fructe, nuci, batoane de cereale și sandvișuri pot fi opțiuni excelente. Evită alimentele care se pot degrada rapid dacă stau în mașină la temperaturi ridicate.

 

7. Gestionarea răului de mașină

Oricât ne-ar plăcea călătoriile cu mașina, trebuie să avem în vedere și posibilitatea apariției a răului de mașină. Am învățat că există numeroase metode pentru a-l gestiona, fie că optezi pentru remedii naturale sau medicamente prescrise de medic. Un truc pe care îl folosesc este să încurajez copilul să privească linia orizontului.

 

8. Divertismentul

Pentru momentele în care jocurile și conversațiile nu sunt suficiente, am mereu pregătite dispozitivele de divertisment - căști, tableta sau consola de jocuri pot oferi un respiro atât pentru tine, cât și pentru copil. Evident, accesarea acestor dispozitive se face cu limite clar stabilite înainte pentru a evita excesul și răul de mașină. În unele cazuri, privirea într-un singur punct (în dispozitive) poate fi unul din factorii principali pentru răul de mașină.

 

9. Siguranța

Siguranța este esențială. Indiferent de ce se întâmplă, sub nicio formă nu se circulă fără centura de siguranță cuplată. Uneori copiii vor dori să nu o mai poarte pentru că le este incomodă sau îi deranjează. în acest caz, a sosit momentul pentru o pauză și revenim la cele scrise la punctul 4.

 

10. Adaptarea la necesitățile copilului

În final, cel mai important lucru pe care l-am învățat este să mă adaptez la nevoile copilului. Fiecare copil este unic și are nevoi diferite. Uneori, cea mai bună strategie este să fim flexibili și să fim gata să ne adaptăm la fiecare situație.

 

Aceste sfaturi sunt doar începutul. Îmi doresc să îți fie de folos și să îți aducă confort în călătoriile cu copilul tău. Dacă mai ai nevoie de sfaturi pentru a călători cu copilul cu avionul, te invit să citești și Zburăm în Vacanță cu copiii: 10 recomandări pentru un drum fără stres pe care l-am pregătit. Te îmbrățișez cu drag și îți doresc drum bun și vacanță memorabilă.

Cu iubire, 
Mihaela Cozma

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜