5 Lucruri De Care Au Nevoie Băieții de la Mamele Lor

Oct 11, 2023

Ca părinți, există modalități prin care putem deschide mintea copilului nostru și topi acel strat de gheață care ține ascunse emoțiile departe de văzul nostru. 

Mai jos vei găsi 5 pași simpli care să te ajute să începi să crești băieți care se simt confortabil să-și exprime emoțiile.

 

1. Vocabular al Emoțiilor

Copilul tău nu poate exprima eficient emoțiile dacă nu știe CUM. Studiile arată că femeile au natural un nivel mai ridicat de inteligență emoțională decât bărbații; prin urmare, fiii noștri ar putea avea nevoie de puțin ajutor. Etichetarea emoțiilor poate părea simplă pentru noi, dar mulți copii au nevoie de ajutor în identificarea sentimentelor lor. Atunci când copiii își iau un moment să reflecteze la felul în care se simt, pot învăța să fie conștienți de acțiunile lor. În final, acest lucru îmbunătățește abilitatea fiului tău de a comunica.

 

2. Modelează exprimarea emoțiilor și comunicarea deschisă

Nu putem să ne așteptăm ca fiii noștri să învețe cum să-și exprime sentimentele dacă ne închidem și ne retragem când lucrurile nu merg cum ne dorim. I-am spus fiului meu că aveam multe de făcut la muncă și aveam un termen limită, ceea ce m-a făcut să fiu mai stresată zilele trecute.

El a avut o privire plină de empatie când m-am deschis față de el și mi-a spus că va scoate câinii la plimbare pentru a mă ajuta. În această situație, am demonstrat conștiență de sine și am primit ajutor neașteptat.

 

3. Încurajează folosirea afirmațiilor cu "eu"

După ce fiul tău își identifică sentimentele, încurajează-l să folosească afirmații cu "eu". Afirmațiile cu "eu" îl vor determina să-și exprime propriile sentimente, în loc să arunce vina asupra altora. De exemplu:

Afirmare cu "tu": „Tu nu mă asculți niciodată.”

Afirmare cu "eu": „Mă simt frustrat când simt că nu pot să mă exprim.”

Deoarece comunicarea este o calitate cheie în familiile armonioase, este important să dezvolți abilitățile de conversație pentru a exprima eficient sentimentele și a vorbi deschis. Atunci când sunt folosite corect, afirmațiile cu "eu" duc la conversații pozitive și eficiente în locul strigătelor de frustrare.

 

4. Învață-l tehnici de reglare

Etichetarea sentimentelor este doar primul pas. Următorul pas este înțelegerea modului de gestionare a emoțiilor inconfortabile.

Lindsey Giller, PsyD, psiholog clinic la Child Mind Institute, explică faptul că la copiii mici partea emoțională a creierului nu comunică cu partea rațională. Termenul mai tehnic pentru aceasta este "disreglare".

 

5. Creează mereu o atmosferă lipsită de judecată

Dacă vrem ca fiii noștri să fie deschiși cu noi, trebuie să simtă că se află într-un mediu lipsit de judecată.

Spune-i constant fiului tău:

  • „Orice simți este în regulă.”
  • „Poți să-mi spui orice.”
  • „Vreau să știu la ce te gândești.”

 

Chiar dacă mă doare să îmi numesc copilul „bărbat”, scopul meu este să-l cresc pe fiul meu într-un bărbat inteligent emoțional. Nu mă aștept ca fiul meu să plângă când vede un apus de soare sau să se emoționeze la filmele siropoase. Cu toate acestea, îmi doresc ca el să aibă încredere să-mi spună exact cum se simte.

 

În cazul în care ai un copil anxios și adesea furios , te invit să citești și aceset articole: Modalități sigure de a calma un copil anxios și Cum să gestionezi furia explozivă la copii și adolescenți

Super Ghidul Părinților

Dragă părinte, ai nevoie de tehnici practice pentru a rămâne calm, a stabili limite clare, a te conecta cu copilul tău și pentru a te simți împuternicit în tot ceea ce faci.

Pur și simplu vei înțelege rapid din acest ghid cum să elimini certurile, tensiunea, țipetele sau lipsa de respect din familia ta.

Descărcat de peste 5000 de părinți 💜